Installaties wonen en werken

Laagspanningsnet

Energie neutraal wonen, volledig zelfvoorzienend zijn en CO2 neutrale mobiliteit zijn wensen die steeds meer huishoudens hebben. Zelf elektriciteit opwekken, van het aardgas af en elektrisch rijden worden steeds populairder. Gestuurd door de overheid met subsidies en beleid zoeken we naar oplossingen die niet aleen duurzaam maar ook betaalbaar zijn. 

Energie neutraal wonen met zonnepanelen

Steeds meer mensen hebben Zonnepanelen voor het opwekken van energie voor de elektrische auto of de warmtepomp. Voor de aanleg van zonnepanelen zijn elektrische beveiligingen nodig. Net als bij wisselspanning is er een kans op brand door kortsluiting en een schokgevaar. Bij de aanleg van panelen moet je ook die risico's inschatten en beveiligen. Met behulp van DC schakelaars  kan de kans op een elektrische schok voorkomen worden. Het installeren van een vlamboog detector is een belangrijke beveiliging van de zonnepanelen. Met de vlamboog detector van Arcostop detecteert u een vlamboog. Deze kan vervolgens automatisch, tijdig gedoofd worden en uiteindelijk voorkomt u daarmee een brand. Met de Domestic Fire Switch (brandweerschakelaar), maakt u elk zonnepaneel-systeem brandveilig.

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden is een onderdeel van energie neutraal wonen. Voor elektrisch rijden zijn naast een laadpaal ook laadkabels en onderdelen voor de beveiliging nodig. Same biedt producten als laadpalen en laadkabels voor een scherpe prijs. Deze zijn geschikt voor zowel thuis als op kantoor. Met slimme producten kunt u meterstanden lezen, toegang verlenen voor laden en snelladen t/m 22kW. Maar ook hebben we componenten die nodig zijn om de groepenkast aan te passen. Bij Dijkman Elektrotechniek leveren we alle nodige elektrische componenten voor het DC netwerk. We denken graag met u mee. 

DC Componenten voor bedrijf en huis

Waarom maken we niet een netwerk dat helemaal geschikt is voor DC? Technisch kan het. Er zijn in Nederland al voorbeelden van een geheel gelijkstroom bedrijf of huis. Daar is volledig energie neutraal wonen dus al mogelijk. Energie uit zon en wind is immers gelijkstroom en veel van onze apparaten zijn ook gelijkstroom. Denk aan de televisie, de elektrische auto, LED verlichting en verschillende andere apparaten waar een transformator tussen zit. Om een volledig DC netwerk mogelijk te maken, moet er nog wetgeving gemaakt worden. Maar het is mogelijk! Er zijn al thuisaccu systemen die de opgewekte energie eerst opslaan en later kunnen afgeven aan bijvoorbeeld de elektrische auto. Hierdoor bespaart u op componenten zoals omvormers en is er ook minder energieverlies. Er zijn veel ontwikkelingen op dit gebied en bij Dijkman Elektrotechniek hebben we daar een innovatief programma voor.

Wij geloven in een duurzame toekomst met innovatieve elektrotechnische oplossingen voor de energietransitie

Dijkman Duurzaam Bekijk onze duurzame oplossingen »

Laagspanningsnet

Slimme elektrische componenten die allemaal gericht zijn op het hebben van een eigen veilig DC-net

  • Direct uit voorraad leveren
  • Scherp geprijsd
  • Flexibel en klantgericht
Schrijf u in voor de Dijkman nieuwsbrief Blijf op de hoogte van alles op het gebied van DC en duurzaamheid. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.