Technische oplossingen

Om vorm te geven aan de energie transitie worden veel pilot projecten gestart. Denk aan een huis of gebouw dat zelfvoorzeinend is met DC stroom. Een kas die geheel op gelijkstroom werkt. Airport Lelystad dat niet meer met wisselspanning werkt maar alleen nog maar op groene energie. Zomaar enekele voorbeelden. Maar hoe kunnen we bijvoorbeeld sneller een auto laden. Wat is de ontwikkeling op accu gebied etc. Hieronder vind u interessante hoogstaande technische oplossingen. 

Duurzame opwekking 

Als we aan opwekking van duurzame energie denken, denken we vaak aan Zonnepanelen en windmolens. Maar er zijn veel meer mogelijkheden voor duurzame energie. Zo is er een lobby om over te gaan op waterstof ook wel groen gas genoemd. Hierbij wordt het te veel aan duurzaam opgewekte energie gebruikt om waterstof te maken. Als je waterstof omzet in energie komt er water en zuurstof vrij. Maar ook biogas, getijde-stromingen, stuwmeren etc.  

Elke vorm van opwekking heeft zijn eigenaardigheden en elektrische oplossing nodig.

Opslaan van duurzame energie

Met de toenemende installatie van duurzame energie komt het voor dat we meer opwekken dan dat we noidig hebben. In Duitsland zijn er al momenten dat de netwerkbeheerder dan zonne-stroom afschakelt of sterk verminderd. Dit is natuurlijk zonde. Vandaar dat er een toenemende intresse is in het veilig opslaan van energie. Dit gebeurd nu door het laden van vaak lithium-Ion accu's. Om dit efficient en veilig te doen, zal je energie systeem thuis of op het bedrijf er heel anders uit gaan zien. 

Graag laten we concepten zien, hoe dat het beste gerealiseerd kan worden.

Duurzame bedrijfsruimtes en huizen

Een bedrijfspand of huis geheel gevoed met gelijkstroom? Ja dat zou technisch heel goed kunnen. Veel apparaten zijn al "gelijkstroom" zoals je TV, laptop, mobiele telefoon, ledverlichting etc. Eigenlijk alles waar een kleine omvormer voor nodig is. Als alles DC is, heb je al die "omvormers" niet meer nodig en dat scheelt een hoop energie verlies. Nu wekken DC op, maken er AC van en weer terug naar DC. 

Wij laten u graag zien welke componenten dit allemaal mogelijk kunnen maken.

Technische innovatieve componenten

Dijkman Elektrotechniek heeft een ruim assortiment van duurzame innovatieve componenten tegen gunstige condities. Wij stellen ons tot doel een grote bijdrage te leveren aan een veilige en betrouwbare energietransitie. 

  • Direct uit voorraad leveren
  • Scherp geprijsd
  • Flexibel en klantgericht
Schrijf u in voor de Dijkman nieuwsbrief Blijf op de hoogte van alles op het gebied van DC en duurzaamheid. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.