Vlamboogdetectie

De vlamboogdetector van Arcostop is de oplossing voor het voorkomen van vlambogen in PV-installaties en energie opslagsystemen. Vlamboogdetectie van Arcostop werkt in de meeste toepassingen en is merkonafhankelijk. Het detecteert elke vlamboog en minimaliseert valse meldingen in elk DC systeem.

Vlamboogdetectie Vlamboogdetectie
Neem direct contact op »
Vlamboogdetectie

De nieuwe generatie vlamboogdetector

Brandbeveiliging voor PV-installaties en energie opslagsystemen.

Arcostop heeft 256 filtergebieden waardoor deze in de meeste situaties toepasbaar is. De vlamboogdetectie van Arcostop kan ook achteraf geplaatst worden en moet op locatie ingesteld worden. Hierdoor wordt een vlamboog al binnen 2 seconden gedetecteerd.

Elk project heeft een eigen specifieke elektrische installatie. Dit betekent dat er geen generieke oplossing is. Daarom moet er op locatie een kalibratie uitgevoerd worden. Voor deze kalibratie werkt Dijkman Elektrotechniek samen met gecertificeerde installateurs. Middels trainingen wordt deze lijst met gecertificeerde installateurs steeds meer uitgebreid voor een landelijke dekking.

Neem direct contact op »
  • Vlamboogdetectie van Arcostop voldoet aan de strenge eisen van verzekeraars
  • Vlamboogdetectie voorkomt brand
  • Arcostop voldoet aan de Amerikaanse NFPA 70, National Electrical Code en UL 1699-standaard.
  • Breed inzetbaar
  • Merkonafhankelijk
  • Detecteert een vlamboog binnen 2 seconden

Deze bedrijven gingen u voor

Bink
Energie Anders
Satelliet meubelen
Sundert keukens

Brand incidenten

Uit recente studies van incidenten is gebleken dat branden in PV-installaties en energie opslagsystemen worden veroorzaakt door elektrische vlambogen. Slechte montage van stekkerverbindingen, een gebrek aan onderhoud van klemmenstroken en blootstelling van stekkers aan het weer zijn oorzaken van deze vlambogen.

SolarGateway - Slim Energie Management Systeem
SolarGateway - Slim Energie Management Systeem

Het meest flexibele Slimme Energie Management Systeem

Lees meer »
Laadpalen
Laadpalen

De meest compleet uitgevoerde slimme laadpalen

Lees meer »
Schrijf u in voor de Dijkman nieuwsbrief Blijf op de hoogte van alles op het gebied van DC en duurzaamheid. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.