Opinie

In de duurzame energie discussie wordt van alles geroepen en gezegd. Wat is nu echt waar? In deze rubriek willen we de verschillende meningen presenteren en het aan u over laten wie er gelijk heeft. Is een Zonne paneel wel duurzaam? Zijn Windmolenparken echt noodzakelijk? Kunnen we wel allemaal elektrisch rijden? Dit zijn enkele vragen die voor liggen. Hieronder vind u artikelen van voor en tegenstanders maar ook van wetenschappers. Laat u zich van meerdere kanten informeren en uw eigen oordeel vormen.

De energietransitie kan niet snel genoeg

De wereld moet zo snel mogelijk CO2 neutraal worden met investeringen in zon en wind, elektrische mobiliteit etc. Er zijn diverse maatschappelijke organisaties die daar voor pleiten zoals Greenpeace, Eurgenda, etc. 

De energietransitie is totale onzin

Energietransitie = climategate. Het is weggegooid geld en onnodig. Er is geen klimaatverandering enzovoort. Dit tegengeluid is ook overal te vinden op het internet.

Wie heeft er gelijk?

Wie er gelijk heeft of krijgt is niet aan ons maar aan de samenleving. Deze zal tenslotte de richting bepalen, de afweging maken wat rechtvaardig is en wat niet. Wat wij kunnen doen is de meningen inventariseren en aan de lezer voorleggen. We zijn wel van mening dat je alleen goede beslissingen kan nemen als je alle invalshoeken kent.

Opinie

Zoveel mensen, zoveel meningen.... Wij gaan u niet vertellen wat u moet doen. Wij willen wel dat u zich van alle kanten laat informeren. Duurzame energie is niet zonder gevaar, risico's, kosten, opbrengsten en politiek klimaat

  • Direct uit voorraad leveren
  • Scherp geprijsd
  • Flexibel en klantgericht
Schrijf u in voor de Dijkman nieuwsbrief Blijf op de hoogte van alles op het gebied van DC en duurzaamheid. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.