Kennisbank

Er wordt heel gepubliceerd over de Energietransitie. Hieronder vind u een greep uit deze publicaties. Wij hopen u met deze plublicaties een goed overzicht te geven over de ontwikkelingen, voor- en nadelen en het nut.

Groene energie

Veranderingen in het klimaat en de opwarming van de aarde zijn twee grote problemen waar we vandaag mee te maken hebben. Het is daarom belangrijk dat we overstappen naar groene energie, zoals windenergie of zonne-energie. 

Lees meer »

Energie besparen door energiemonitoring

Energie besparen door middel van energiemonitoring is een makkelijke manier om je energieverbruik te verminderen en daarmee ook je energierekening. Maar wat is een energiemonitor precies en hoe kan het u helpen energie te besparen?

Lees meer »

De energietransitie

Energietransitie, een begrip dat steeds meer aandacht krijgt en belangrijk wordt. Maar wat is energietransitie? Waarom is de energietransitie belangrijk? Wat betekent de energietransitie voor u? En wat zijn de toekomstige plannen voor de energietransitie in Nederland? 

Lees meer »

Energie Management Systeem

Als uw bedrijf zijn energieverbruik wil verminderen en geld wil besparen, kan een energie management systeem (EMS) een goede optie zijn. EMS zijn computersystemen die het energieverbruik van een gebouw of faciliteit bewaken en controleren.

Lees meer »

Duurzame energie toekomst

Het is niet meer de vraag of of we minder fossiele brandstoffen moeten gebruiken, maar hoe we minder afhankelijk kunnen worden van deze vorm van energie opwekking. 

Lees meer »

Elektriciteit en veiligheid

Er is een wezenlijk verschil tussen wisselspanning (AC) en gelijkspanning (DC). Wilt u weten wat de verschillen zijn en wat dat betekent? In deze rubriek leggen we dat uit.

Lees meer »

Technische oplossingen

De energie transitie kan alleen vorm gegeven worden door technoligische innovatie. Dat is tenminste onze mening. Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is en wat de technische uitdagingen zijn?

Lees meer »

Opinie

Er zijn veel meningen over de energie transitie, Van dat het noodzakelijk is om de wereld te redden tot en met er is helemaal niets aan de hand. De waarheid zal, zoals altijd, wel in het midden liggen. 

Lees meer »

Alles over Netcongestie

Netcongestie is een probleem dat zich voordoet wanneer de vraag naar elektriciteit groter is dan een elektriciteitsnet aankan. Dit betekent eigenlijk dat het elektriciteitsnet overbelast is. Netcongestie is een veelvoorkomend probleem dat zowel consumenten als bedrijven dagelijks tegenkomen. 

Lees meer »
Schrijf u in voor de Dijkman nieuwsbrief Blijf op de hoogte van alles op het gebied van DC en duurzaamheid. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
Schrijf u in voor de Dijkman nieuwsbrief Blijf op de hoogte van alles op het gebied van DC en duurzaamheid. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.