Kennisbank

Er wordt heel gepubliceerd over de Energietransitie. Hieronder vind u een greep uit deze publicaties. Wij hopen u met deze plublicaties een goed overzicht te geven over de ontwikkelingen, voor- en nadelen en het nut.

Duurzame toekomst

Het is niet meer de vraag of of we minder fossiele brandstoffen moeten gebruiken, maar hoe we minder afhankelijk kunnen worden van deze vorm van energie opwekking. 

Lees meer »

Veiligheid

Er is een wezenlijk verschil tussen wisselspanning (AC) en gelijkspanning (DC). Wilt u weten wat de verschillen zijn en wat dat betekent? In deze rubriek leggen we dat uit.

Lees meer »

Technische oplossingen

De energie transitie kan alleen vorm gegeven worden door technoligische innovatie. Dat is tenminste onze mening. Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is en wat de technische uitdagingen zijn?

Lees meer »

Opinie

Er zijn veel meningen over de energie transitie, Van dat het noodzakelijk is om de wereld te redden tot en met er is helemaal niets aan de hand. De waarheid zal, zoals altijd, wel in het midden liggen. 

Lees meer »
Schrijf u in voor de Dijkman nieuwsbrief Blijf op de hoogte van alles op het gebied van DC en duurzaamheid. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.