Kennisbank

Er wordt heel gepubliceerd over de Energietransitie. Hieronder vind u een greep uit deze publicaties. Wij hopen u met deze plublicaties een goed overzicht te geven over de ontwikkelingen, voor- en nadelen en het nut.

Omvormer uitgeschakeld door overbelasting

Omvormer uitgeschakeld door overbelasting elektriciteitsnet? Hier is de oplossing! De SolarGatewaySE kan omvormers dynamisch reduceren zodat er nooit meer opgewekt wordt dan op dat moment nodig is. 

Lees meer »

ZonBalans aangeboden door Enexis

ZonBalans is een innovatieve oplossing aangeboden door Enexis die ervoor zorgt dat u optimaal gebruik kunt maken van uw zonnepanelen. Door slim gebruik te maken van de momenten waarop het rustiger is, wordt terugleveren van elektriciteit met uw zonnepanelen wél mogelijk.

Lees meer »

Betalen bij negatieve energieprijzen

Moet u ook betalen bij negatieve energieprijzen? Hier is de oplossing! De SolarGateway maakt het mogelijk om te reageren op de EPEX-prijzen. Hierdoor kan er zelfs geld verdiend worden met een dynamisch energiecontract. 

Lees meer »

Netcongestie

Netcongestie is een probleem dat zich voordoet wanneer de vraag naar elektriciteit groter is dan een elektriciteitsnet aankan. Het effectief beheersen van netcongestie vereist een geïntegreerde aanpak waarbij verschillende partijen samenwerken.

Lees meer »

Groene energie

Veranderingen in het klimaat en de opwarming van de aarde zijn twee grote problemen waar we vandaag mee te maken hebben. Het is daarom belangrijk dat we overstappen naar groene energie, zoals windenergie of zonne-energie. 

Lees meer »

Energie besparen door energiemonitoring

Energie besparen door middel van energiemonitoring is een makkelijke manier om je energieverbruik te verminderen en daarmee ook je energierekening. Maar wat is een energiemonitor precies en hoe kan het u helpen energie te besparen?

Lees meer »

De energietransitie

Energietransitie, een begrip dat steeds meer aandacht krijgt en belangrijk wordt. Maar wat is energietransitie? Waarom is de energietransitie belangrijk? Wat betekent de energietransitie voor u? En wat zijn de toekomstige plannen voor de energietransitie in Nederland? 

Lees meer »

Energie Management Systeem

Als uw bedrijf zijn energieverbruik wil verminderen en geld wil besparen, kan een energie management systeem (EMS) een goede optie zijn. EMS zijn computersystemen die het energieverbruik van een gebouw of faciliteit bewaken en controleren.

Lees meer »

Duurzame energie toekomst

Het is niet meer de vraag of of we minder fossiele brandstoffen moeten gebruiken, maar hoe we minder afhankelijk kunnen worden van deze vorm van energie opwekking. 

Lees meer »

Elektriciteit en veiligheid

Er is een wezenlijk verschil tussen wisselspanning (AC) en gelijkspanning (DC). Wilt u weten wat de verschillen zijn en wat dat betekent? In deze rubriek leggen we dat uit.

Lees meer »

Technische oplossingen

De energie transitie kan alleen vorm gegeven worden door technoligische innovatie. Dat is tenminste onze mening. Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is en wat de technische uitdagingen zijn?

Lees meer »

Opinie

Er zijn veel meningen over de energie transitie, Van dat het noodzakelijk is om de wereld te redden tot en met er is helemaal niets aan de hand. De waarheid zal, zoals altijd, wel in het midden liggen. 

Lees meer »
Schrijf u in voor de Dijkman nieuwsbrief Blijf op de hoogte van alles op het gebied van DC en duurzaamheid. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
Schrijf u in voor de Dijkman nieuwsbrief Blijf op de hoogte van alles op het gebied van DC en duurzaamheid. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.