ZonBalans aangeboden door Enexis

Wat is ZonBalans?

ZonBalans is een innovatieve oplossing aangeboden door Enexis die ervoor zorgt dat u optimaal gebruik kunt maken van uw zonnepanelen. ZonBalans werkt door de pieken te mijden. Het stroomnet zit namelijk niet op alle momenten vol. Door slim gebruik te maken van de momenten waarop het rustiger is, wordt terugleveren van elektriciteit met uw zonnepanelen wél mogelijk.

Hoeveel u teruglevert hangt af van hoe krachtig de zon schijnt. Meer specifiek: de zonkracht gemeten in watt per m2. Is deze 50% of lager? Dan kunt u uw niet gebruikte stroom terugleveren binnen het in ZonBalans gecontracteerd vermogen. Zodra de zonkracht hoger is dan 50% schakelt de teruglevering automatisch af. Dit gebeurt stapsgewijs.

Met ZonBalans levert u toch een deel van uw opgewekte energie terug, wat eerder niet mogelijk was. Per jaar is dit tot wel 70% van uw niet-gebruikte opgewekte elektriciteit. Daarnaast mag u altijd opwekken voor eigen gebruik.

Wat heeft u nodig voor ZonBalans

Om ZonBalans mogelijk te maken heeft u een zonsensor met controller. Op basis van de zonkracht stuurt de aangepaste installatie de teruglevering aan. Zo zorgt de zonne-installatie ervoor dat er juist meer of minder aan het stroomnet wordt teruggeleverd. Het op- en afschakelen op basis van de zonkracht gebeurt automatisch.

Dit kan allemaal mogelijk gemaakt worden door de SolarGateway. Ons Slim Energie Management Systeem dat zo optimaal mogelijk gebruik maakt van de opgewekte zonne-energie. 

Wilt u meer weten over de SolarGateway?


 Download hier de factsheet ZonBalans

 Download hier de werkinstructie technische installatie met ZonBalans

  • Direct uit voorraad leveren
  • Scherp geprijsd
  • Flexibel en klantgericht
Schrijf u in voor de Dijkman nieuwsbrief Blijf op de hoogte van alles op het gebied van DC en duurzaamheid. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.