Laadpalen

Welke laadpaal is geschikt

De Viaris laadpalen zijn slimme laders welke geschikt zijn voor elektrische voortuigen zoals auto’s, motoren en fietsen. De laadpalen zijn er in een 1-fase (7,4 kW) en een 3-fasen (22kW) uitvoering. Om te bepalen welke laadpaal geschikt is moet er in de meterkast gekeken worden naar de wijze van aansluiting op het stroomnet. Staat daar 220 V of 230 V, dat gaat het om een 1-faseaansluiting. Staat er 2 x 220/230 V of 380/400 V, dan gaat het om een 3-fasenaansluiting. Daarnaast moet er gekeken worden naar het maximale laadvermogen van het elektrische voertuig. Wanneer de auto 3-fasig is uitgevoerd kan er zowel met een 1-fase als 3-fasen lader opgeladen worden. De auto zal aan een 1-fase lader echter een stuk langzamer opladen dan met een 3-fasen lader. Wanneer de auto 1-fasig is uitgevoerd geldt dit niet. Hierbij kan het voertuig enkel met een 1-fase lader opgeladen worden.

Orbis Viaris Uni & Viaris Combi+

Er is een grote, nog altijd toenemende vraag naar betaalbare laadpalen voor elektrische auto's. Het aanbod laadpalen groeit natuurlijk ook. Er zijn maar weinig laadpalen die zo compleet zijn uitgevoerd als de Orbis Viaris Laadpalen. De Orbis Viaris Uni is geschikt om een elektrisch voertuig te laden en de Viaris Combi + is geschikt om twee voertuigen gelijktijdig te laden.

Nu ook te koppelen aan het E-Flux eMobility platform voor laadpasbeheer.

Orbis Viaris Uni     Orbis Viaris Combi +
Kenmerken
5 meter kabel met type 2 stekker
IP54 / IK10
Kenmerken
Twee type 2 outlets
IP54 / IK10

Standaard inbegrepen
Dynamische load balancing
DC lekstroom beveiliging
Wifi communicatie
Bediening en controle middels de gratis Orbis Viaris app
Tijdschema inplannenRFID voorbereid
Met blauw frame
Standaard inbegrepen
Dynamische load balancing
DC lekstroom beveiliging
Wifi communicatie
Bediening en controle middels de gratis Orbis Viaris app
Tijdschema inplannenRFID voorbereid
Met blauw frame

Optioneel  
kWh meter (MID)
RFID activatie met set van 5 kaarten
Schuko contact
Met zwart, wit, rood of groen frame
Orbis Solar Kit

Optioneel   
kWh meter (MID)
RFID activatie met set van 5 kaarten
Uitgangen zijn aanpasbaar naar wens
Orbis Solar Kit


De Viaris laadpalen zijn ontworpen met een robuuste IK10 behuizing en IP54 bescherming. Door deze bescherming zijn de laadpalen spatwaterdicht en kunnen deze dus buiten hangen. Ook zijn de laadpalen van Orbis makkelijk in gebruik door de eenvoudige wandmontage, welke ook op een montagepaal geplaatst kan worden. Door de indicatorlichten is de werkingsstatus van de lader altijd zichtbaar. De Orbis Viaris Uni wordt standaard geleverd met een flexibele laadkabel van 5 meter lang. De Orbis Viaris Combi + wordt standaard geleverd met 2 socket outlets, dit is aanpasbaar naar wens. De laadpalen worden standaard uitgevoerd met een blauw frame. Het is ook mogelijk om het frame van de Viaris Uni in het zwart, wit, rood of groen te bestellen. 


De Viaris laadpalen daarnaast DC lekstroom beveiligd, dit zorgt ervoor dat de laadpaal enkel afgeschakeld wordt wanneer er daadwerkelijk een lekstroom is. Er bestaat namelijk een kans dat er foutstromen ontstaan en wanneer deze dan wel ontstaan zal de aardlekbeveiliging deze detecteren en indien nodig ingrijpen.

Standaard zijn de Orbis laadpalen RFID voorbereid, echter is het optioneel om hierbij de RFID kaarten bij te bestellen. RFID staat voor Radio Frequency Identification Devices. RFID is een technologie om op een (kleine) afstand informatie in en af te lezen van RFID-tags. Zo is het mogelijk om middels een laadpas aan te melden op de laadpaal.

Dynamic load balancing

De Viaris laadpalen beschikken over dynamic load balancing, dit is een techniek die het laadvermogen automatisch aanpast aan de beschikbare hoeveelheid stroom van de thuisinstallatie. Tegenwoordig staan er in een huis veel verschillende elektrische apparaten welke voor een hoger energieverbruik zorgen samen met veel pieken en dalen. Hierdoor hoeft de eindgebruiker het gecontracteerde vermogen van de thuisinstallatie niet te verhogen. De stroomafname en laadsnelheid van de Viaris worden namelijk verlaagd of verhoogd, afhankelijk van de rest van het verbruik van de elektrische installatie. Dit voorkomt onnodige kosten en vermindert het risico op overbelasting van het netwerk.

Viaris App

De Viaris laadpalen beschikken als een van de weinige laadpaal merken over een gratis app voor het beheer van de lader en dient ook als afstandsbediening. Hiermee kan bijvoorbeeld een tijdsschema geprogrammeerd worden waarin het opladen zal worden uitgevoerd, waardoor er geprofiteerd kan worden van gunstige elektriciteitstarieven. 

Andere functionaliteiten:

 • Aan en uit op afstand.
 • Configureerbare meldingen over de status van de lading.
 • Beheer capaciteit van één of meerdere VIARIS laadpalen.
 • Real-time informatie over het totale energieverbruik van de installatie en het elektrische voertuig.
 • Registratie van het verbruik van de installatie en het voertuig gedurende uren, dagen of maanden.
 • Downloaden van verbruik geschiedenis.

Download hier voor Apple

Download hier voor Android

Orbis Viaris Solar Kit

De Orbis Viaris Solar kit zorgt ervoor dat de Viaris Uni en Viaris Combi+ laadpalen geïntergreerd worden in de PV-installatie. Hierdoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van opgewekte zonne-energie. Deze Solar kit is merkonafhankelijk, waardoor hij in elke PV-installatie geplaatst kan worden.


De Viaris Solar Kit heeft drie operationele standen:

 1. Solar: De laadpalen laden enkel met 100% opgewekte zonne-energie. Bij minder opgewekte zonne-energie zullen de laadpalen ook minder of zelfs niet laden.
 1. Hybride: De laadpalen laden eerst met de opgewekte zonne-energie, bij onvoldoende zonne-energie zal dit aangevuld worden met energie vanuit het elektriciteitsnet. Zo worden onnodige laadverbrekingen voorkomen en zullen de laadpalen altijd volledig kunnen laden.
 1. Solar/Grid: De laadpalen zullen laden met de opgewekte zonne-energie en elektriciteit vanuit het net. Dit zal ervoor zorgen dat de zo kort mogelijke laadtijd wordt bereikt. Hierbij wordt er dus geen voorrang gegegeven aan opgewekte zonne-energie.

Met de Viaris Solar Kit kunnen maximaal 6 verschillende tijdschema's ingesteld worden. Voor elk tijdschema kan er gekozen voor een andere opertionele stand.

Met de gratis E-Viaris app kunnen de laadpalen en Solar Kit geregeld en gemonitord worden. In de app wordt weergeven of er energie is verbruikt van het elektriciteitsnet en/of van de opgewekte zonne-energie. Daarnaast wordt inzichtelijk hoeveel vermogen de totale installatie en de laadpalen hebben gevraagd gedurende de dag, week en maand.

Laadpasbeheer

Het is ook mogelijk om de laadpaal te koppelen aan het eMobility platform van E-Flux of Ev4All. Hierdoor kunnen de Viaris laadpalen gebruikt worden met elke aanbieder van laadpassen. Met beide backoffice oplossingen worden laadkosten automatisch verrekend en beheert vanuit een platform. Samen bieden wij een complete oplossing voor bedrijven en organisaties. 

Informatieve afbeeldingen

Onze laadpalen

 • Direct uit voorraad leveren
 • Scherp geprijsd
 • Flexibel en klantgericht
Schrijf u in voor de Dijkman nieuwsbrief Blijf op de hoogte van alles op het gebied van DC en duurzaamheid. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
Schrijf u in voor de Dijkman nieuwsbrief Blijf op de hoogte van alles op het gebied van DC en duurzaamheid. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.