Laadpalen

De Orbis Viaris laadpalen zijn de meest compleet uitgevoerde slimme laadpalen.  De Orbis Viaris laadpalen zijn geschikt voor elektrische voortuigen zoals auto’s, motoren en fietsen. De laadpalen zijn er in een 1-fase (7,4 kW) en een 3-fasen (22kW) uitvoering. Standaard zijn de laadpalen uitgevoerd met dynamische load balancing en RFID voorbereid. De communicatie loop standaard via Wifi en/of ethernet. Daarnaast kunnen de laadpalen via een gratis app bediend worden.

Laadpalen Laadpalen
Neem direct contact op »
Laadpalen

De Viaris laadpalen zijn ontworpen met een robuuste IK10 behuizing en IP54 bescherming. Door deze bescherming zijn de laadpalen spatwaterdicht en kunnen deze dus buiten hangen. Ook zijn de laadpalen van Orbis makkelijk in gebruik door de eenvoudige wandmontage, welke ook op een montagepaal geplaatst kan worden. Door de indicatorlichten is de werkingsstatus van de lader altijd zichtbaar. De Orbis Viaris Uni wordt standaard geleverd met een flexibele laadkabel van 5 meter lang. De Orbis Viaris Combi + wordt standaard geleverd met 2 socket outlets, dit is aanpasbaar naar wens. De laadpalen worden standaard uitgevoerd met een blauw frame. Het is ook mogelijk om het frame van de Viaris Uni in het zwart, wit, rood of groen te bestellen.

 De Viaris laadpalen daarnaast DC lekstroom beveiligd, dit zorgt ervoor dat de laadpaal enkel afgeschakeld wordt wanneer er daadwerkelijk een lekstroom is. Er bestaat namelijk een kans dat er foutstromen ontstaan en wanneer deze dan wel ontstaan zal de aardlekbeveiliging deze detecteren en indien nodig ingrijpen. Standaard zijn de Orbis laadpalen RFID voorbereid, echter is het optioneel om hierbij de RFID kaarten bij te bestellen. RFID staat voor Radio Frequency Identification Devices. RFID is een technologie om op een (kleine) afstand informatie in en af te lezen van RFID-tags. Zo is het mogelijk om middels een laadpas aan te melden op de laadpaal.

Neem direct contact op »
 • Dynamische load balancing
 • DC lekstroom beveiliging
 • Wifi & ethernet communicatie
 • Bediening en controle middels de gratis Orbis Viaris app
 • Tijdschema inplannen
 • Type 2 stekker of outlet
 • RFID voorbereid
 • OCPP communicatie
 • Laden op opgewekte zonne-energie
 • Personaliseerbaar


  Deze bedrijven gingen u voor

  Horvers
  Powerstation
  Solar4all
  Van Antwerpen
  Jelier Elektro
  Generation Green
  Hexitum

  Dynamic load balancing

  De Orbis Viaris laadpalen beschikken standaard over load balancing. Dit houdt in dat de laadpaal het totale stroomverbruik in het pand meet en vervolgens automatisch de laadstroom daarop aanpast. De meetklemmen ten behoeve van de load balancing worden standaard meegeleverd met de laadpaal.

  Situatie A

  In deze situatie wordt er minder stroom naar de Viaris laadpaal gestuurd omdat het apparatuurin het pand veel stroom verbruikt.

  Situatie B

  In deze situatie wordt er meer stroom naar de Viaris laadpaal gestuurd omdat het apparatuur in het pand weinig stroom verbruikt.


  Orbis Viaris Solar Kit

  De Orbis Viaris Solar kit zorgt ervoor dat de Viaris Uni en Viaris Combi+ laadpalen geïntergreerd worden in de PV-installatie. Hierdoor wordt er optimaal gebruik gemaakt van opgewekte zonne-energie. Deze Solar kit is merkonafhankelijk, waardoor hij in elke PV-installatie geplaatst kan worden.

  De Viaris Solar Kit heeft drie operationele standen:

  1. Solar: De laadpalen laden enkel met 100% opgewekte zonne-energie. Bij minder opgewekte zonne-energie zullen de laadpalen ook minder of zelfs niet laden.
  2. Hybride: De laadpalen laden eerst met de opgewekte zonne-energie, bij onvoldoende zonne-energie zal dit aangevuld worden met energie vanuit het elektriciteitsnet. Zo worden onnodige laadverbrekingen voorkomen en zullen de laadpalen altijd volledig kunnen laden.
  3. Solar/Grid: De laadpalen zullen laden met de opgewekte zonne-energie en elektriciteit vanuit het net. Dit zal ervoor zorgen dat de zo kort mogelijke laadtijd wordt bereikt. Hierbij wordt er dus geen voorrang gegegeven aan opgewekte zonne-energie.

  Met de gratis E-Viaris app kunnen de laadpalen en Solar Kit geregeld en gemonitord worden. In de app wordt weergeven of er energie is verbruikt van het elektriciteitsnet en/of van de opgewekte zonne-energie. Daarnaast wordt inzichtelijk hoeveel vermogen de totale installatie en de laadpalen hebben gevraagd gedurende de dag, week en maand.

  Viaris App

  De Viaris laadpalen beschikken als een van de weinige laadpaal merken over een gratis app voor het beheer van de lader en dient ook als afstandsbediening. Hiermee kan bijvoorbeeld een tijdsschema geprogrammeerd worden waarin het opladen zal worden uitgevoerd, waardoor er geprofiteerd kan worden van gunstige elektriciteitstarieven.

  Andere functionaliteiten:

  • Aan en uit op afstand.
  • Configureerbare meldingen over de status van de lading.
  • Beheer capaciteit van één of meerdere VIARIS laadpalen.
  • Real-time informatie over het totale energieverbruik van de installatie en het elektrische voertuig.
  • Registratie van het verbruik van de installatie en het voertuig gedurende uren, dagen of maanden.
  • Downloaden van verbruik geschiedenis.

  Download hier voor Apple
  Download hier voor Android

  Vlamboogdetectie
  Vlamboogdetectie

  Brandbeveiliging voor PV-installaties en energie opslagsystemen

  Lees meer »
  SolarGateway - Slim Energie Management Systeem
  SolarGateway - Slim Energie Management Systeem

  Het meest flexibele Slimme Energie Management Systeem

  Lees meer »
  Schrijf u in voor de Dijkman nieuwsbrief Blijf op de hoogte van alles op het gebied van DC en duurzaamheid. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.