Alleen terugleveren bij voldoende ruimte op het net

In samenwerking met Enexis en DSG is er bij Claassen Logistics in Tilburg een pilot project gestart die het mogelijk maakt om terug te leveren aan het net zonder transportcapaciteit. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de SolarGatewaySE. Ons Energie Management Systeem die zo optimaal mogelijk gebruik maakt van de opgewekte zonne-energie.

In dit project mag Claassen alleen terugleveren als er genoeg ruimte is op het net. Dit wordt gemeten aan de hand van de zonne-intensiteit. Op het moment dat de transportcapaciteit niet door omliggende bedrijven wordt benut kan Claassen met behulp van de SolarGatewaySE toch een gedeelte van de opgewekte zonne-energie terugleveren aan het net.

Met deze regeling wordt er efficiĆ«nter gebruik gemaakt van het net en de eigen opgewekte energie. Met de SolarGatewaySE is het dus mogelijk om deze regeling helemaal zelf toe te passen zonder sturing vanuit Enexis. 

Deze ZonBalans pilot is nog volop in ontwikkeling. Met de SolarGatewaySE kunt u nu al optimaal gebruik maken van u opgewekte zonne-energie. Ook op plekken waar er een transportbeperking is, is het met de SolarGatewaySE toch mogelijk om zonnepanelen te plaatsen.

Lees hier meer over ZonBalans