Wind- en zonnepanelen parken

Voor hoog- en middenspanningsnet

De energietransitie waar we momenteel middenin zitten wordt voor een groot deel vormgegeven door enorme windparken en grootschalige zonnepanelen parken. Die energieparken wekken veel gelijkstroom op. Om deze stroom effecient, effectief en vooral veilig te transporteren naar de eindgebruiker zijn er andere technische oplossingen nodig dan bij de aloude wisselstroom. De meeste elektrotechnische componenten waarmee we het AC netwerk schakelen en beveiligen, kunnen we niet voor het 'nieuwe' DC netwerk gebruiken. Daarvoor zijn speciale DC componenten nodig.

LS Electric: Assortiment voor zonnepanelen parken en windmolen

LS Electric investeert al decennia lang in de energie transitie. Als een van de eerste leveranciers van elektrotechnische componenten hebben zij hun gehele assortiment vergroend en hun bestaande artikelen omgebouwd van AC stroom naar DC stroom. Al deze producten ontwikkelde LS in hun eigen laboratorium en zijn intussen toegepast bij grote Koreaanse fabrikanten, zoals Samsung. 

Zo introduceerde LS als eerste een DC air cicuit breaker (ACB) om 4000A bij 1500VDC te schakelen. Daarmee maakte ze grote batterijopslag mogelijk. En op die manier hebben ze meerdere operationele systemen gebouwd van 2MW. Niet alleen voor zonnepanelen parken maar zeker ook voor windmolens heeft LS speciale producten ontwikkeld. Denk aan magneetschakelaars van 1A - 2160A DC en MCCB / lastschakelaars t/m 1600A. Ook heeft het bedrijf een eigen concept voor het realiseren van een HVDC (high voltage DC netwerk). LS Electric is daarom dé innovatiepartner voor de energietransitie.

Selco: vlamboogdetectie voor Windmolens

Selco ontwikkelt vlamboog detectors voor de windindustrie. In de jaren 90 van de vorige eeuw, werden de eerste vlamboogdetectoren voor windmolens al verkocht in Spanje. Daar werden windmolens op plekken neergezet die moeilijk bereikbaar zijn. Om schade door vlambogen aan windmolens te voorkomen, installeerden ze vlamboogdetectoren. Een goed doordachte preventieve maatregel om schade te voorkomen. De kosten van het (opnieuw) bouwen van een windmolen op een moeilije bereikbare plaats is immers kostbaarder dan het plaatsen van een vlamboogdetector. De huidige vlamboogdetectoren zijn volledig doorontwikkeld en 'state of the art'.

DC componenten voor wind- en zonnepanelen parken

Grote zonnepanelen parken ofwel zonneweides vragen om specifieke oplossingen. De hoeveelheden nemen toe dus de stromen en spanningen daarmee ook. Tot voor kort waren hier eigenlijk geen producten voor. Deze producten zijn de laatste jaren pas ontwikkeld. Als leverancier van duurzame DC-componenten zijn we continu op zoek naar componenten die het installeren van dit soort wind- en zonnepanelen parken eenvoudiger en goedkoper maakt. Hiervoor hebben we een aantal interessante producten geselecteerd. Of het gaat om het door verbinden van grote stromen (power verdeelblokken), lastschakelaars geschikt voor hoge stromen en bij 1500VDC of het verdelen van DC stroom

Hoogspanningsnet

Producten die speciaal geselecteerd zijn voor installaties die direct aan of gekoppeld zijn aan het hoog/middenspanningsnet

  • Direct uit voorraad leveren
  • Scherp geprijsd
  • Flexibel en klantgericht
Schrijf u in voor de Dijkman nieuwsbrief Blijf op de hoogte van alles op het gebied van DC en duurzaamheid. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
Schrijf u in voor de Dijkman nieuwsbrief Blijf op de hoogte van alles op het gebied van DC en duurzaamheid. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.