SolarGatewaySE - Slim Energie Management Systeem

De SolarGatewaySE maakt het mogelijk om zonne-energie, laadpalen, warmtepompen, batterij opslagsystemen en andere energie verbruikers en/of opwekkers te beheren en regelen. Dit gebeurt geheel automatisch op basis van het beschikbare vermogen en ingestelde voorkeuren. De SolarGatewaySE is geheel merkonafhankelijk en beschikt over de mogelijkheid om 265 verschillende apparaten te koppelen aan uw Energie Management Systeem. Door de flexibiliteit is uw installatie geschikt voor de toekomst.

SolarGatewaySE - Slim Energie Management Systeem SolarGatewaySE - Slim Energie Management Systeem
Neem direct contact op »

De voordelen van de SolarGatewaySE op een rijtje

Kosten besparen
Monitoren, beheren en regelen van energie(verbruikers)
Maximale veiligheid
Optimaal gebruik van opgewekte energie
Plug & play

Deze bedrijven gingen u voor

DenG Solar
SolarOplossing
Sommen-Gosens
Indutecc
SolarGatewaySE - Slim Energie Management Systeem

SolarGatewaySE - Slim Energie Management Systeem

De SolarGatewaySE is geheel merkonafhankelijk en beschikt over de mogelijkheid om 265 verschillende apparaten te koppelen aan uw Energie Management Systeem. Externe factoren zoals de energieprijs en weervoorspellingen kunnen gebruikt worden om deze afwegingen nog beter, effectiever en duurzamer te maken. Ook op momenten dat er meer aanbod is dan vraag naar opgewekte energie kan de SolarGatewaySE omvormers dynamisch reduceren om terug levering aan het net te minimaliseren. Zo zullen energie vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd worden. Met de SolarGatewaySE zijn er nog veel meer mogelijkheden, denk hierbij aan veiligheid in combinatie met onze vernieuwde vlamboogdetectie – de AADU. Denk daarbij ook aan temperatuurbewaking voor verdeelinrichtingen en integratie van meldingen in het gebouw beheer systeem. De mogelijkheden zijn oneindig.

Neem direct contact op »
 • Omvormer sturing
  Omvormers dynamisch reduceren en peak shaving
 • Laadpaal sturen
  Het slim aansturen van laadpalen
 • Warmtepomp
  Optimaliseren energieverbruik warmtepomp
 • Accu beheer
  Het aansturen en beheren van batterijsystemen
 • Energie inkoop
  Op gunstige momenten energie in- en verkopen
 • Weervoorspellingen
  Gebruik van weervoorspellingen voor systeem optimalisatie
 • Netcongestie
  Optimaal gebruik van opgewekte energie zonder teruglevering
 • En nog veel meer mogelijkheden
  Denk aan veiligheid in combinatie met onze vernieuwde vlamboogdetectie

Eenvoudig energiemanagement via het online portaal

Via een geavanceerd online portaal kan de installatie geconfigureerd en gemonitord worden, vanuit de hele wereld. Dit maakt het systeem geheel plug & play waarmee het voor de eindgebruiker mogelijk is om het verbruik en de opbrengsten nauwkeurig in de gaten te houden en voor installateurs mogelijk is om hun systemen op afstand te beheren.

FAQ

Hoe stel ik de SolarGatewaySE in?

Alle basis instellingen, zoals omvormer, kWh-meter, internetverbinding enz. voert u in op de SolarGatewaySE, via HUB kunt u meer geavanceerde instellingen doen. 

Hoe stuurt de SolarGatewaySE apparaten aan?

Modbus TCP, Modbus RTU, Potentiaal vrij contact. Ook maatwerk protocollen worden ondersteund, neem hiervoor contact op.

Welke omvormer merken worden ondersteund?

SMA, Huawei V2 & V3, Solar Edge, Delta, Sofar, Growat, INVT, Sungrow, Solax, Chint, Goodwe, hier komen maandelijks merken en types bij, staat uw merk hier niet tussen, vraag deze dan aan! De SolarGatewaySE is namelijk merkonafhankelijk.

Welke laadpaal merken worden ondersteund?

Orbis, hier komen maandelijks merken en types bij, staat uw merk hier niet tussen, vraag deze dan aan! De SolarGatewaySE is namelijk merkonafhankelijk.

Welke kWh meters worden ondersteund?

Eastron, Janitza, Contrel, hier komen maandelijks merken en types bij, staat uw merk hier niet tussen, vraag deze dan aan! De SolarGatewaySE is namelijk merkonafhankelijk.

Kan de SolarGatewaySE iedere energie verbruiker aansturen?

Ja, zolang er een Modbus protocol beschikbaar is, kan de SolarGatewaySE de verbruiker rechtstreeks aansturen, is deze niet beschikbaar, dan kan de SolarGatewaySE met een extern contact het apparaat aan of uit schakelen.

Kan ik zelf instellen hoe de SolarGatewaySE mijn energie verdeelt?

Ja, standaard zijn er een aantal voorgeprogrammeerde templates beschikbaar,. Heeft u behoefte aan meer complexe regelingen? Ook dat kunnen onze Engineers voor u verzorgen, neem hiervoor contact met ons op.

Heeft de SolarGatewaySE Internetverbinding nodig om te functioneren?

Nee, de SolarGatewaySE heeft geen internetverbinding nodig om te functioneren. Wel is een internetverbinding nodig om via HUB instellingen te wijzigen of inzicht te krijgen in de verzamelde data, OTA updates te ontvangen en voor ondersteuning op afstand.

Zijn mijn gegevens veilig?

De gegevens die de SolarGatewaySE verzameld, worden over een beveiligde verbinding opgeslagen op een server binnen Europa. Er worden regelmatig updates uitgerold om bij te blijven bij de laatste veiligheid standaarden. U heeft altijd de keuze om de data alleen lokaal op uw SolarGatewaySE op te slaan.

Wie heeft er toegang tot mijn gegevens?

Standaard heeft geen enkel extern persoon toegang tot de gegevens. De eigenaar kan zelf bepalen wie eventueel toegang krijgt.

Data* in de HUB kan gebruiken voor analyse en optimalisatie.

*Note. Privacy ongevoelige data is bijvoorbeeld plant data waarbij de naam/klantgegevens losgekoppeld worden.

Voor wie is de SolarGatewaySE geschikt?

De SolarGatewaySE is geschikt voor iedereen die zijn opgewekte energie zo efficiënt mogelijk wil gebruiken. Of dit nu een woonhuis met een warmtepomp, zonnepanelen en een laadpaal is, een kantoor met zonnepanelen en verschillende laadpalen, een fabriek met een aantal grote energieverbruikers of een boerderij welke zijn overtollige energie wil gebruiken om zijn warm water op te warmen dat ze later op de dag gebruiken. Ook kan de SolarGateway SE gebruikt worden om het verbruik of de opwek in een installatie te limiteren,omdat bijvoor de aansluiting niet zwaar genoeg is. De SolarGatewaySE is ook zeer geschikt om verbruik inzichtelijk te maken.

Hoe kan ik de SolarGatewaySE implementeren in mijn gebouw?

Eigenlijk is de SolarGatewaySE zo goed als plug-en-play. Sluit de omvormers van uw PV-installatie, uw Laadpalen, kWh-meters en eventuele andere aan te sturen apparaten aan op de SolarGatewaySE en via HUB stelt u vervolgens alle regelingen zelf in met de eenvoudige templates.

Waar komt de SolarGatewaySE vandaan? / Waar wordt deze geproduceerd?

De SolarGatewaySE is volledig in Nederland ontwikkeld en wordt ook in Nederland geproduceerd.

Wie kan de SolarGatewaySE installeren?

Elke (DC) installateur kan de SolarGatewaySE installeren.

Wat is een modbus protocol?

Modbus is een communicatie protocol welke zowel over TCP/IP als een toegewezen verbinding opgezet kan worden.

Doordat fabrikanten bepaalde eigenschappen van hun apparaat vrijgeven, kan de SolarGateway over het gestandaardiseerde modbus protocol verbinding maken met het apparaat.

Kan ik nog in mijn portal van de omvormer fabrikant voor monitoring?

Dit is nog mogelijk, echter heeft de SolarGatewaySE een eigen portaal en via dit geavanceerde online portaal kan de installatie geconfigureerd en gemonitord worden, vanuit de hele wereld. Dit maakt het voor de eindgebruiker mogelijk om hun verbruik en opbrengsten nauwkeurig in de gaten te houden en installateurs hun systemen op afstand te beheren.

Hoeveel apparaten kan ik koppelen aan de SolarGatewaySE?

Afhankelijk van de complexiteit van de regeling, communicatie type en de geactiveerde licenties kan dit oplopen tot zo’n 250 apparaten. Meer apparaten is in veel gevallen ook mogelijk, neem hiervoor contact met ons op.

Hoe weet de SolarGatewaySE welke verbruikers vermogen mogen pakken/gebruiken?

Op basis van ingestelde voorkeuren en beschikbare vermogen maakt de SolarGatewaySE deze keuzes. Daarbij worden externe factoren zoals de energieprijs en weersvoorspellingen gebruikt om deze afwegingen nog beter, effectiever en duurzamer te maken.

Er is sprake van netcongestie op mijn locatie, kan ik alsnog zonnepanelen plaatsen?

Ook bij netcongestie is de SolarGatewaySE een ideale oplossing. De omvormer(s) kunnen namelijk dynamisch gereduceerd worden om terug levering aan het net te limiteren of minimaliseren als er meer opgewekt wordt dan verbruikt. Zo zullen energie vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd worden.

Vlamboogdetectie
Vlamboogdetectie

Brandbeveiliging voor PV-installaties en energie opslagsystemen

Lees meer »
Laadpalen
Laadpalen

De meest compleet uitgevoerde slimme laadpalen

Lees meer »
Schrijf u in voor de Dijkman nieuwsbrief Blijf op de hoogte van alles op het gebied van DC en duurzaamheid. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.