Powermanager

De SolarGatewaySE is een unieke powermanager, welke extreme kracht combineert met extreme flexibiliteit waardoor uw installatie geschikt is voor de toekomst. De SolarGatewaySE maakt het mogelijk om zonne-energie, laadpalen, warmtepompen, batterij opslagsystemen en andere energie verbruikers en/of opwekkers te beheren en regelen. 


Op basis van het beschikbare vermogen en uw voorkeuren wordt de energie volledig automatisch verdeeld naar verbruikers die op dat moment prioriteit vragen. Externe factoren zoals de energieprijs en weervoorspellingen kunnen gebruikt worden om deze afwegingen nog beter, effectiever en duurzamer te maken. Hierdoor wordt niet alleen opgewekte energie efficiĆ«nt benut, maar wordt er ook bij een tekort, zo gunstig mogelijk energie ingekocht. Ook bij netcongestie is de SolarGatewaySE een ideale oplossing. De omvormer(s) kunnen namelijk dynamisch gereduceerd worden om terug levering aan het net te minimaliseren als er meer opgewekt wordt dan verbruikt. Zo zullen energie vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd worden. 


Via een geavanceerd online portaal kan de installatie geconfigureerd en gemonitord worden, vanuit de hele wereld. Dit maakt het voor de eindgebruiker mogelijk om hun verbruik en opbrengsten nauwkeurig in de gaten te houden en installateurs hun systemen op afstand te beheren.


Door het monitoren en slim aansturen van 
verbruikers wordt het energieverbruik en de
energiekosten geoptimaliseerd. Daarnaast kan de SolarGatewaySE de verbruikers zo aansturen dat er bij bijvoorbeeld netcongestie niks terug geleverd wordt aan het net.

Waarom SolarGatewaySE?

  • Monitoren van opgewekte, gebruikte en terug geleverde energie
  • Optimaal gebruik van opgewekte zonne-energie
  • Beheren en regelen van verschillende verbruikers
  • Geschikt voor grotere installaties
  • Gebruik van externe factoren, zoals de energieprijs, om effectievere afwegingen te maken
  • Dynamische vermogensreductie van omvormers om terug levering aan het net te minimaliseren
  • Merkonafhankelijke powermanager

De SolarGatewaySE maakt de vlamboogdetectie van Arcostop slimmer en zorgt er onder andere voor dat vlambogen voorspeld kunnen worden. Daarnaast geeft de SolarGatewaySE een melding zodra strings niet meer optimaal presteren.

Onze powermanager

  • Direct uit voorraad leveren
  • Scherp geprijsd
  • Flexibel en klantgericht
Schrijf u in voor de Dijkman nieuwsbrief Blijf op de hoogte van alles op het gebied van DC en duurzaamheid. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.