Schone energie distributie

Middenspanningsnet | Smart Grid

In de toekomst zullen er op regionaal en lokaal niveau meer huishoudens en bedrijven op zoek gaan naar een smart grid. Een smart grid is een speciaal netwerk dat slim omgaat met de regionaal en lokaal opgewekte schone energie, opgeslagen energie in UPS systemen en groen waterstof van wind- en zonneparken.

LS Electric Smart Grid en High voltage DC netwerken

LS Electric is voortrekker in het ontwikkelen in HVDC netwerken. Dit zijn netwerken die DC stroom transporteren voor regionaal en lokaal gebruik. Hierdoor wordt opgewkte stroom niet eerst omgezet naar AC stroom en weer terug. Met een smart grid voorkomen we dus eigenlijk onnodig energieverlies. Ideaal voor elektrisch rijden, lokaties die geheel op DC stroom kunnen draaien en grotere regio's.

Green Wood Power: Slim transformatorhuis

De huidige electrische infrastructuur is gericht op het "pushen" van elektriciteit. Er is een energiecentrale die energie opwekt en dat vervolgens doorstuurt naar de eindgebruiker. Dit gaat via grote energiecentrales, hoogspanningsnetten naar middenspanningsnetten en zo naar de gebouwen en huizen. Met de huidige energietransitie staat dat concept onder druk. Er wordt op lokaal en regionaal energie opgewekt door zonnepanelen en windmolens van eindgebruikers. En zij leveren die ook energie aan het netwerk vanuit de andere kant. Daardoor krijgt het transformatorhuis dus niet van één kant maar van twee kanten energie. Dit kan zorgen voor ongewenste situaties, zeker omdat er geen zicht is op de capaciteit van het transformatorhuis en is bijsturen niet mogelijk. Naast dit probleem is er op dit moment ook een capaciteitsprobleem. Het aansluiten van groene energie is niet altijd mogelijk doordat de infrastructuur onder druk staat. Een oplossing kan zijn dat we de transformator huizen slim maken. Zodat we ook exact weten wat de capaciteit is en dat we dus te allen tijde kunnen bijsturen. Hiervoor zijn er speciale producten ontwikkeld door Green Wood Power. Zo ontstaat uiteindelijk een Smart Grid.

DC componenten voor groen gas

Om UPS systemen en groen gas systemen veilig te kunnen schakelen zijn High voltage DC componenten nodig. Denk aan relais, compacte DC lastschakelaars, High voltage aansluitklemmen etc. Bij Dijkman Elektrotechniek zijn we continu op zoek naar innovatieve producten voor het DC-netwerk. 

Kijk hier hoe de toekomst eruit kan zien

Middenspanningsnet

Producten voor smart-grids en nieuwe slimme regionale verdelers voor het middenspanningsnet

  • Direct uit voorraad leveren
  • Scherp geprijsd
  • Flexibel en klantgericht
Schrijf u in voor de Dijkman nieuwsbrief Blijf op de hoogte van alles op het gebied van DC en duurzaamheid. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.